„NISSAN EUROPE“ PLEČIA ELEKTROMOBILIŲ ĮKROVIMO INFRASTRUKTŪRĄ

  • Įgyvendinant šį projektą, iki 2016 m. pabaigos numatyta įrengti 241 įkrovimo stotelę Vokietijoje ir 37 Belgijoje.
  • „Fast-E" – naujausias projektas, į kurį investuoja „Nissan" bendrovė. Dalyvaudama šiame projekte ji siekia prisidėti prie Europos elektromobilių įkrovimo infrastruktūros kūrimo.
  • Tai dar vienas svarbus „Nissan" žingsnis kuriant tvarią ateitį, kuri yra neatsiejama bendrovės pažangaus mobilumo („Intelligent Mobility") vizijos dalis. 

„Nissan" pranešė apie pradedamą įgyvendinti elektromobilių infrastruktūros plėtros projektą „Fast-E", kurį remia ES. 

Šį projektą „Nissan" finansuoja kartu su ES ir kitomis aštuoniomis bendrovėmis. Iš viso į projektą investuota apie 18 mln. eurų. „Fast-E" projektu numatyta iki 2016 m. pabaigos įrengti iš viso 278 įkrovimo stoteles kas 80 km pagrindiniuose Vokietijos ir Belgijos greitkeliuose (241 Vokietijoje ir 37 Belgijoje).

 

Panašus projektas Čekijos Respublikoje ir Slovakijoje papildys bendrą Europos įkrovimo tinklą dar 30 stotelių. 

Universalūs greitieji krovikliai turi kintamosios (AC) ir nuolatinės (DC) elektros srovės jungtis. Jais naudojantis, elektromobilių, tokių kaip vien elektra varomas „Nissan LEAF" arba „e-NV200", akumuliatorius iki 80 proc. galima įkrauti per pusvalandį. Išplėstas greitųjų įkrovimo stotelių tinklas – didelė paspirtis keturių šalių elektromobilių savininkams: jie galės planuoti tolesnes keliones, naudotis lankstesnėmis galimybėmis ir ramiau jaustis kelyje.

„Fast-E" – naujausias projektas, į kurį investuoja „Nissan" bendrovė. Dalyvaudama šiame projekte ji siekia remti ir skatinti elektromobilių įkrovimo infrastruktūros diegimą bei plėtrą Europoje. Praėjusią savaitę „Nissan" pranešė apie savo bendradarbiavimą su „A2A" bendrove tiesiant 17 viešųjų greitojo įkrovimo stotelių tinklą Milane UEFA Čempionų lygos finalo proga. Po finalo įrengti krovikliai padovanoti miestui.

Už elektromobilius atsakingas „Nissan Europe" direktorius Gareth'as Dunsmore'as teigė: „Mūsų investicijos į šį projektą – dar vienas „Nissan" pasiryžimo kurti pažangaus mobilumo sprendimus įrodymas. Plėsdami savo elektromobilių ir naujoviškų aplinkos neteršiančių technologijų asortimentą, mes daug investuojame ir į infrastruktūrą. Mūsų nuomone, tai svarbus veiksnys, siekiant, kad elektromobiliai taptų prieinamesni ir praktiškesni. Nuostabu, kad šį projektą, kuris turėtų ženkliai padidinti elektromobilių kroviklių skaičių Vokietijos ir Belgijos pagrindiniuose greitkeliuose, remia ES." 

„Nissan" yra perkamiausio pasaulyje „Nissan LEAF" elektromobilio ir vien elektra varomo lengvojo komercinio „Nissan e-NV200" automobilio gamintoja. Nuo „Nissan LEAF" pasirodymo pradžios 2010 m. bendrovė visame pasaulyje pardavė daugiau nei 241 tūkst. šių elektromobilių.