NISSAN UN „EATON” APRĪKO JAUNO EKOLOĢISKĀ DIZAINA „WEBAXYS” DATU CENTRU AR ENERĢIJAS UZGLABĀŠANAS RISINĀJUMA PIRMO VERSIJU

  • Jaunais datu centrs, kurā tiks izmantots enerģijas uzglabāšanas risinājums, tiks atvērts Sentromēnas ekoparkā Kolboskā, kļūstot par pirmo šāda veida datu centru Eiropā.
  • Pirmās komerciālās sistēmas izstrāde Eiropā ir liels solis uz priekšu Nissan un „Eaton” sadarbībā, izstrādājot enerģijas uzglabāšanas risinājumus.

Nissan un „Eaton” ir apvienojuši spēkus, lai nodrošinātu inovatīvu enerģijas uzglabāšanas risinājumu, kas ietver atjaunojamo enerģiju avotus mākoņdatošanas un IT hostinga pakalpojumu uzņēmuma „Webaxys” jaunajam, ekoloģiski atbildīgajam datu centram, kas atrodas Sentromēnas ekoparkā Kolboskā, Normandijā.

 

Enerģijas uzglabāšanas risinājums dāvā „otro dzīvi” Nissan elektroautomobiļu akumulatoriem un, apvienojumā ar „Eaton” tirgū vadošajām bezpārtraukumu jaudas piegādes iespējām, nodrošina industrializētu enerģijas kontroli un uzglabāšanas risinājumu datu apkalpošanas centriem. Šis inovatīvais risinājums rada ne tikai iespēju integrēt vietējos atjaunojamās enerģijas avotus, tas uzņēmumiem ļauj gan saņemt enerģiju no tīkla, gan atdot to atpakaļ tīklā, nodrošinot stabilas un izmaksu efektīvas enerģijas pārvaldības sistēmas.

 

Datu centri jau veido 1,5 līdz 2% no pasaules elektroenerģijas patēriņa, un katru gadu šis skaitlis pieaug. Taču datu centru prasības – tie nepanes pat niecīgāko strāvas pārtraukumu – padara atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanu jo īpaši izaicinošu. Jaunā „Eaton” un Nissan enerģijas kontroles un uzglabāšanas sistēma nozīmēs, ka tādi uzņēmumi kā „Webaxys” varēs uzglabāt reiz saražoto enerģiju, lai izmantotu to pēc vajadzības. Tā palīdz pārvarēt riskus, kas saistīti ar atjaunojamo enerģiju avotiem, kuri ir jutīgāki pret pārtraukumiem piegādē, un nodrošina tīras, kvalitatīvas jaudas padevi. 

Garets Dansmors (Gareth Dunsmore), Nissan elektroautomobiļu direktors Eiropā, stāsta:„Šī instalācija „Webaxys” datu centrā ir vēsturiski nozīmīgs mirklis visiem datu centriem, tiem tiecoties kļūt enerģētiski neatkarīgiem tuvākajā nākotnē. Apvienojot Nissan pieredzi automobiļu un uzticamu akumulatoru tehnoloģiju konstruēšanā ar „Eaton” līderpozīciju jaudas kvalitātē un elektronikā, mēs ceram nodemonstrēt, ka datu centru enerģijas pārvaldība var būt stabila, ilgtspējīga un izmaksu efektīva jau tuvākajā nākotnē.”  

„COP21” Klimata pārmaiņu konferencē Parīzē „Eaton” un Nissan paziņoja par savu sadarbību, kuras nolūks bija ieviest tirgū enerģijas uzglabāšanas risinājumus. Mērķis bija apvienot vienā sistēmā jaudīgu elektronikas programmatūru ar atjaunojamo enerģiju ražošanu un uzglabāšanu. Nissan – globālā līdera elektroautomobiļu tirgū – elektroautomobiļu akumulatoriem tiks piešķirta „otrā dzīve” – tie tiks atkārtoti izmantoti enerģijas uzglabāšanas risinājumu sistēmā. Šī ekoloģiski atbildīgā pieeja ļauj maksimāli izmantot akumulatorus, pirms beidzas to kalpošanas laiks, tādējādi samazinot dabas resursu izmantošanu. 

Pēc centra atklāšanas Sentromēnā Kolboskā, Normandijā, „Webaxys” plāno atvērt virkni reģionālu datu centru, izmantojot šo pašu tehnoloģiju, un integrēt tos vietējā ekonomijā, samazinot ietekmi uz vidi un enerģijas patēriņu.